неси

  • Мистик #20 – Чудовиштето од Лох Нес

    Мистик #20 – Чудовиштето од Лох Нес Голем дел од научната заедница го смета чудовиштето од Лох Нес за мит. Сепак, и покрај тоа, овој мит и понатаму останува еден од најпознатите туристички атракции....
  • Запознајте го балканскиот Неси од Дунав наречен Кемза

    За балканскиот Неси, наречен Кемза, кој демне во реката Дунав постојат многу приказни, најмногу во Смедерево каде локалните речни рибари со векови ја пренесувале легендата за Кемза, чудовиште кое од длабочините ги демне рибарите и пливачите. Никој не знае кога за прв пат се спомнува Кемза, но судејќи според...
  • Чудовиштето од Лох Нес снимено во Лондон?

    Чудовиштето од Лох Нес, во народот повеќе познато како Неси е симпатичниот жител на темното шкотско езеро Лох Нес. Многу мистериозни снимки и слики покажуваат дека неговото постоење е се уште предмет на дискусија, поради што Неси реши да ги спакува куферите и да се упати кон Лондон. Корисникот...