објекти

 • Изложба на Драгољуб Бежановиќ-Бежан

  Во галеријата на МКЦ – изложба на слики, цртежи, фотографии, објекти, ситна пластика и перформанс на Драгољуб Бежановик-Бежан, насловена „Back 70th“. Изложба на Драгољуб Бежановик-Бежан Изложба на Драгољуб Бежановиќ-БежанВо галеријата на МКЦ – изложба на слики, цртежи, фотографии, објекти, ситна пластика и перформанс на Драгољуб Бежановик-Бежан, насловена „Back 70th“....
 • Кога неживите објекти би зборувале, би го јаделе

  Ајде сега, од чиста љубопитност, да си замислиме како би изгледало кога неживите објекти би можеле да зборуваат, и што всушност би сакале да ни кажат, односно направат. На некој му текнало да ја тестира оваа теорија со многу јаки слики, па да им дадеме шанса....
 • 6 мистериозни историски објекти кои сè уште не можат да се објаснат

  Историјата на човештвото е стара неколку милениуми, а историчари никогаш не ги дознаа сите нејзини тајни. Артефакти пронајдени во текот на археолошките ископувања понекогаш експертите ги оставаа со повеќе прашања отколку одговори. Но тоа само ја прави потрагата по вистината уште поинтересна. Ова се 6 најзначајни и најпознати историски...
 • Објекти кои изгледаат како дувлата на негативците

  Ако сте негативец од стрип или филм и сте во потрага кон новото дувло, овие објекти се идеални за вас. Низ целиот свет постојат многу интересни згради кои буквално изгледаат како да се излезени од некој филм. Дури и ако не сте едни од горенаведените негативци, сигурно ќе го...
 • Футуристички проекти на архитектурата

  Сите сме гледале неверојатно футуристички облакодери во филмови. Понекогаш се чини дека само таму можат да опстојат, но и во реалниот живот постојат одредени футуристички објекти чиј изглед е на работ на фантазијата и реалноста. Некои од овие проекти се веќе имплементирани, додека на другите се уште се работи....
 • Мистеријата зад Влашката магија

  Влашката магија е широко позната и луѓе од целиот свет го проучувале овој феномен. Иако голем број експерти ја има истражувано истата, ретко кој може да ја разбере влашката магија и нејзините мистерии кои ги крие од очите на светот. Се работи за “најсилната“ магија во 21. Познато е...