опседнатост

  • Мистик#11- Егзорцизам – Опседнатост или психолошко пореметување

    Мистик#11- Егзорцизам – Опседнатост или психолошко пореметување Дали демонските сили се реални или се едноставно резултат на медицински или психолошки пореметувања, или се работи за спиритуални долмени кои ние не можеме сé уште да ги разбереме?...
  • Како да ја убиеме глупоста?

    Како би ја дефинирале глупоста и што ги прави луѓето глупави? Ова веројатно е премногу индивидуално прашање на кое не може да се даде објективен одговор. Но ако почнеме да ги објаснуваме постапките на одредените индивидуи, можеби ќе успееме да дојдеме до некој заеднички или прифатлив одговор. За почеток...