перформанси

 • Скопје винил конвенција

  На 16.12 во МКЦ се одржа првата винил конвенција во Македонија во организација на Funky Fresh и МКЦ. Настанот содржеше работилници, перформанси, DJ сетови, изложување и размена на плочи со голем број на колекционери од регионот....
 • БОШ ФЕСТИВАЛ ОД 26 ДО 28 АВГУСТ ВО ГЕВГЕЛИЈА

  Осмото издание на Бош фестивал ќе се одржи од 26 до 28 август на повеќе локации во Гевгелија.  За трите фестивалски дена е предвидени бројни содржини (професионални и аматерски), како театарски претстави и перформанси, музика, поезија, филмови и видеоарт, изложби, работилници и други форми на интердисциплинарни и неконвенционални уметнички...
 • Баскерфест 2016-промо бустање видео и слики

  Започна единаесетото издание на најголемииот и најмасовниот фестивал кај нас – Баскерфест. Големото отварање на настанот се случи на 10 јуни на плоштадот Македонија. Баскерфест, уличниот театар под отворено небо, и оваа година ни носи атрактивни баскер изведувачи од целиот свет. Од 10 јуни па се до 19 јуни,...
 • Македонскиот поет Митко Гогов ќе се претстави со својата поезија во Париз

  По покана на интернационалната поетска мрежа и организација Spoken Word Paris, во периодот од 18-28 март 2016 година, македонскиот поет, концептуален уметник и граѓански активист Митко Гогов ќе учествува на серија интернационални поетски читања и перформанси.  На две од читањата ќе се претстави заедно со локални и странски автори,...