предмети

 • 10 најубави рачно нацртни мапи

  Во текот на поголемиот дел од историјата, мапите се дизајнирале да бидат убави и точни. Кога мапите биле рачно цртани тие биле тешки и скапи за производство, а оние наменети за лични библиотеки биле раскошни и убави, за да го одразат статусот на сопствениците, како луксузни предмети. Дури и...
 • Мистериозните фигури од Винча се доказ за постоењето на вонземјаните?

  Според многу истражувачи античката култура на Винча ги рефлектира вонземските посетители, богови, кои дошле од небото да ја изградат цивилизацијата и да ја поделат со луѓето потребната технологија. Постојат многу шпекулации за постоење на вонземските суштества и нивните контакти со древните цивилизации во далечното минато. Примери за ова можат...
 • Мистеријата зад Влашката магија

  Влашката магија е широко позната и луѓе од целиот свет го проучувале овој феномен. Иако голем број експерти ја има истражувано истата, ретко кој може да ја разбере влашката магија и нејзините мистерии кои ги крие од очите на светот. Се работи за “најсилната“ магија во 21. Познато е...
 • Вештачките полови органи влегуваат во Мејнстрим

    Изложба на Симона Манчева во Отворено Графичко Студио на 12 ноември од 20 часот. Сексуалните играчки и помагала во современото живеење се толку многу употребувани што дури постои и цела индустрија за нивно производство и дистрибуција, во голем дел од земјите во светот тие се уште се табу...