рок бенд

  • Млади за Скопје #5 – Концерт на The Local Blue

    Млади за Скопје #5 – Концерт на The Local Blue Cóntact 59 ✔️ Metanoia ✔️ Мариналеда ✔️ The Planktons ✔️ Нареден бенд што ќе го раздрма Скопје се The Local Blue. – The Local Blue The Local Blue се инструментален рок бенд од Скопје, Македонија. Формирани се во 2016та...
  • Промо бустање со Project Orpheus

    Вчера, БлаБла ТВ беше на промотивниот концерт на “Project Оrpheus”. Алтернативен концерт на рок бенд, засилен со виолина, флејта, народни инструменти и перкусии. Музиката несвојствена за овие простори, потсетувајки на музика која доаѓа од некое урбано предградие на Сиетл. Концептот, а и самиот настап беа одлични, зошто сцената ја делеа неколку...