светот

 • 9 апокалипси кои светот ги преживеа

  Како што секоја година медиумите ни го најавуваат крајот на светот, да не ја заборавиме фамозната 2012 година, кога сите се простивме со јака журка, или кој како, додуше, еве еден преглед на 9-те најпознати апокалипси кои светот ги преживеа до сега. 9. Dust Bowl Апокалиптична суша ги погоди...
 • Најопасните и најлудите патишта во светот

  Нема ништо по релаксирачко од бавно возење низ село. Овие патишта се убави, бидејќи низ нив не поминуваат многу автомобили. За разлика од мирните селски патишта, постојат и опасни патишта. Некои од нив се рачно изработен, а некои се целосно скриен под вода или камења. Затегнете ги вашите појаси...
 • Најпознатата книга на светот од Иван Исцелител

  Најпознатата книга на светот од Иван Исцелител – Света Книга Сега имате уникатна шанса преку Бла Бла да добиете линк за БЕЗЦЕЛЕРОТ(не е на сликата, немавме слика) на Иван “Д Мен” Исцелителот  !!!!   Епа дечки ако не сте ја проичитале вие сте едни од малкумината кои не знаат дека...
 • НАЈСИРОМАШНИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА СВЕТОТ – ХОЗЕ МУХИКА

  Хозе Мухика го започнал неговиот јавен живот како насилен маркистики бунтовник против владата на Уругвај. После повеќекратни апсења и неколку бегства, тој на крај бил фрлен во самица и поминал 10 години во беда. Тој халуцинирал и страдал, но после неговото ослободување во 1985 година, тој започнал одново, овој...
 • Ова се најлошите луѓе во светот

  Историјата ги испишува крвавите и бруталните страници на нашите животи исполнети со егоизам сокриен под макијавелизмот и потребата за моќта. Иако постоеле многу лоши луѓе на светот, кои не се запишани во историските книги, некои познати личности биле најпознати токму по својата бруталност, алчност и копнеж за манипулација и...
 • Готово е, во петок е крај на светот

  Готово е, во петок е крај на светот…повторно! Екипата од каналот “End Time Prophecies” предупредува во своето ново видео дека оваа година ќе имаме Апокалипса. Со комбинација на делови од книгата на Откровението и некои научни податоци, дечкиве овој пат велат дека е сигурно. Спремете се за журка. Од...
 • 11 најдосадни работи во светот

  Во нашата природа е да комуницираме со другите луѓе. Тоа е неизбежно, затоа понекогаш не сме во можност да ги избегнеме луѓето кои не вознемируваат или кои се едноставно досадни. Ова се само неколку досадни ситуации во кои сите се имаме најдено некогаш во животот, ако не и секој...
 • Бизарни ритуали кои се практикуваат и денес

  Вршење на одредени ритуали и практити може да се одвива во тишина, индивидуално изговарање на мантри, молитви и сл., но некои ритуали понекогаш можат да бидат бизарни, болни, па дури и насилни. Ова се некои од најбизарните ритуали во светот. Канибализам и некрофагија Индијанското племе во градот Варанаси по...
 • Ова се најпознатите проклетства на светот

  Верување во клетви денес се чини малку примитивнo и смешно. Сепак, некои работи се понекогаш едноставно премногу страшни, што прави да се сомневаме во сопствената реалност, а некогаш работите не можат да бидат само случајности. Токму поради ова, верување во проклетства и клетви и ден денес преживува, а ова...