сезона

 • Подгответе се за втората сезона од Првата Македонска Еспорт Лига

  Македонската Еспорт Федрација со гордост ја најавува втората сезона од Првата Македонска Еспорт Лига. Оваа година, ќе има натпревари во 2 дисциплини – League of Legends и Counter Strike: GO. Натпреварите ќе започнат на 29.04.2017 година. Сите учесници во лигата ќе бидат поделени во групи, а најдобрите два тима...
 • Концертна сезона на Бла Бла ТВ

  Почнува концертната сезона на Бла Бла ТВ! Секој четврток, почнувајќи од 21:00ч, ќе имате можност да гледате концерти на македонските артисти и бендови на Бла Бла ТВ. Утре на програмата на Бла Бла ТВ не очекува банда виртуозни музичари предводени од Михаил Парушев: Parussion group ensemble, од проектот наречен...
 • Белтан – келтскиот први мај

  Белтан е еден од најпознатите пагански празници. Се работи за празник на плодноста, кој се поврзува со космичката женска и машка енергија. Ова е фестивал на цвеќиња, плодност, сензуалност и задоволство. Зборот доаѓа од “огинот на Бел“ (Бел е познат како келтскиот бог на Сонцето). Поради ова се верува...
 • Мобилно 3D кино низ Македонија !!!

  Дистрибутерската куќа МЦФ МКД од Скопје во рамки на проектот „Мобилно 3D кино“  ја отвара новата сезона на “Мобилно 3D кино”! Покрај Скопје, Битола и Кавадарци отсега и другите градови во Македонија ќе се најдат на мапата на најновите филмски остварувања благодарение на дистрибутерската куќа МЦФ МКД. Во рамки на...
 • Под Прикритие со нова 5-та сезона од 20-ти Март!!!

  Култниот Бугарски криминален серијал “Под Прикритие” својата премиера на петтиот и последен серијал ке ја доживее на 20 Март . Се најавуваат нови лица помеѓу добро познатите со многу експлозивни и адреналински сцени и покомплицирано сценарио. До времето закажано за промоција и можноста на нашите хакери да најдат добри торенти за симнување , ве...
 • Како да…? епизода 6

  Вечер во 19:19, на Бла Бла ТВ, гледајте ја новата епизода од втората сезона на Како да…?...
 • Метал машина со Ален од Chromatic Point

  Вечер, во 20:20 гледајте ја новата епизода од првата сезона на Метал машина на Бла Бла ТВ. Гостин ни беше Ален Спасевски од Chromatic Point. Доколку ја пропуштивте претходната епизода од Метал Машина со Верка, сега можете да ја погледнете во гага репете....
 • Далтон

  Метал Машина еп 07 со Далтон од Верка

  После 3 епизоди со странски музичари, повторно се враќаме на македонската алтернативна сцена. На Бла Бла ТВ, погледнете ја седмата епизода од првата сезона на Метал машина. Гостинот е Влатко Нушев, ака Далтон од Верка....
 • Како да…? Вечер на Бла Бла ТВ

  Вечер во 19:19 гледајте ја новата епизода од втората сезона на Како да…? Доколку ја пропуштивте претходната епизода, сега можете да ја погледнете во гага репете....