создаваат

  • Како се создаваат звучни ефекти за филмови?

    Дали некогаш сте виделе Фоли уметници? Веројатно не, бидејќи нивната работа е да останат невидливи и да создадат чувство на реалност во филмовите, со користење само на звукот. Фоли уметниците ги рекреираат амбиентните звуци во студио, а како изгледа сето ова, погледнете во видеото:...
  • Танчери како модели за фотографии создаваат неопислива страст

    Владимир Штајн, професионален скулптор ги искористи професионалните танчери како модели за неговите фотографии, што резултираше со неописливо прекрасни слики. Всушност, тие се толку нереални и извонредни, што тешко може да се поверува дека се работи за вистински луже наместо скулптури....
  • Концерт на студентите од популарни жанрови

      Студентите од класата на доц.м-р Кирил Туфекџиевски вечерва ќе распалат во клубот Маракана од 21:00 часот. Се канат сите љубители на популарната музика да учествуваат на забавата, а посебно младите музичари кои преку вакви дружби се запознават едни со други и создаваат нови бендови.   После концертот ќе...