состави

  • Промоција на Македонска Рок Енциклопедија

    Промоција на Македонска Рок Енциклопедија на 08.05.2018 во МКЦ. Македонска РОК Енциклопедија (1963 – 2018) – ПРВ ТОМ Издавач: Corpus Delicti Records Приредувач на Енциклопедијата: Тошо Филиповски Тираж: 1000 примероци 333 МАКЕДОНСКИ МУЗИЧКИ СОСТАВИ Околу 2500 СПОМЕНАТИ МУЗИЧАРИ Околу 400 црно-бели фотографии Жанрови: rock, jazz, blues, electronic, hip hop,...
  • Next to Silence, Close to Jazz

    Next to Silence, Close to Jazz Во кафе-книжара Магор вечерва со почеток од 22:00 ч. “Next to Silence е јazz состав кој во својот репертоар вклучува исклучиво композиции од реномираната европска издавачка куќа ECM, за која работат голем број видни jazz музичари и состави. На нивните настапи изведуваат неколку...
  • Видео од настапот на Blla Blla Blla на “М.А.Н.”

      Ви го пенесуваме целото видео од настапот на Blla Blla Blla на “М.А.Н.”. Во првата година на одржување на манифестацијата Македонски Алтернативни Награди имавме чест да доделиме награда на бенд кој пее на албански јазик, а кој е одамна докажан и признаен од алтернативната публика. За другите години очекуваме...