тело

 • Голиот Шекспир за благородна цел

  Во Љујорк, во Централ парк се случи еден интересен и несекојдневен настап на женската актерска трупа која ја изведуваше Шекспировата представа “Олуја“. Ова и не би било несекојдневно доколку актерките не биле голи. Тие велат дека со овој перформанс сакаат да го нормализираат женското тело и да покажат дека...
 • Неверојатни и страшни археолошки откритија

  Археологија обично не е толку возбудлива како во филмовите на Индијана Џонс или игрите со Лара Крофт. Археологот може да се справи со римската архитектура, или керамичките садови од средниот век, без да го преминува мостото под кој го чекаат гладните крокодили. Но, пред сите да се окуражите и...
 • Супехеројски body paint

  Оваа девојка на body paint-от му дава нов изглед. Со својот талент и својата иновативност ги создава суперхероите на многу интересен начин. Ете ви идеја за 1.април!    ...
 • Потеклото на ентитетите

  За потеклото и механизмите на ентитетите и нивните „закачувања“ постојат различни објаснувања, кои во основа се делат на човечки и нечовечки. Во својата книга „Ентитети“, д-р С.Саган го опишува создавањето на човечките ентитети врз основа на моделот на психата, според кинеската традиција, односно таоизмот и моделот на четирите тела...
 • Тело на бездомник пронајдено во ресторан е Боб Марли!?

  Преку Националната ДНК база за податоци за Јамајка, властите беа во можност да го идентификуваат телото на бездомникот, пронајден во ресторан. Тој немал лилна карта, а поседувал мала количина на марихуана, гитара и избледена слика на Парламентот во Лондон. ДНК резултатите наводно покажале дека се работи за Боб Марли....
 • Најчудните нордиски митови

  Марвел ги прослави хероите на нордиската митологија во своите стрипови, односно филмови. Тие се прикажани како силни, храбри и одважни богови, но во оригиналните митови нивните авантури биле сосема различни. Ова се најчудните нордиски митови. Свет создаден од делови  на тело Пред постанокот на светот не постоеше ништо освен...
 • Мистеријата зад Влашката магија

  Влашката магија е широко позната и луѓе од целиот свет го проучувале овој феномен. Иако голем број експерти ја има истражувано истата, ретко кој може да ја разбере влашката магија и нејзините мистерии кои ги крие од очите на светот. Се работи за “најсилната“ магија во 21. Познато е...
 • Нова научна студија за канабис

    Интригантна нова владино финансирана студија објавена од страна на журналот за биолошка хемија откри дека ТХЦ, всушност, може да ги смени одредени гени во нашето тело и која може да резултира со позитивен ефект врз голем број на состојби, особено рак и воспалителни болести. Истражувачите со користење на...
 • Музика од шлаканици

  Дечкиве знаат како да создаваат музика со шлаканици. Се прашуваме колку му платиле на човекот да глуми тапани....