тошо филиповски

  • Промоција на Македонска Рок Енциклопедија

    Промоција на Македонска Рок Енциклопедија на 08.05.2018 во МКЦ. Македонска РОК Енциклопедија (1963 – 2018) – ПРВ ТОМ Издавач: Corpus Delicti Records Приредувач на Енциклопедијата: Тошо Филиповски Тираж: 1000 примероци 333 МАКЕДОНСКИ МУЗИЧКИ СОСТАВИ Околу 2500 СПОМЕНАТИ МУЗИЧАРИ Околу 400 црно-бели фотографии Жанрови: rock, jazz, blues, electronic, hip hop,...
  • Промоција на книгата „3 минути и 53 секунди“ од Берт Стајн

    МКЦ; 26. Јуни; 21.00 часот Се работи за една „анализа“ не само на музиката како рефлексија на општествените и политичките збиднувања во светот и кај нас, туку за една поширока општествено-културолошка анализа. Книгата ќе ја промовира издавачот Роберт Алаѓозовски од Готен и Игор Анѓелков од Или-или. Освен промоцијата, ќе...