флорида

  • Iced Earth и американската темна сага

    Беше тоа во “далечната“ 2008 година, во северните предели на поранешната Југославија, позната под име Словенија. Место на злосторот: Metal Camp, Толмин. Еден од подобрите метал фестивали во регионот на кој имав среќа да одам два пати, и на кој ги имам изгледано, речиси сите бендови кои ми беа...
  • Еден човек во Флорида го промени името во Крафтверк

    Не е невообичаено големите љубители на музиката да ги именуваат своите деца по нивните омилени уметници. Но, да го смените сопственото име во името на вашиот омилен музичар? Еден човек од Флорида го направи токму тоа, го смени своето име во Крафтверк. На своите слики тој дури ја носи...