фотографии

 • Промоција на Македонска Рок Енциклопедија

  Промоција на Македонска Рок Енциклопедија на 08.05.2018 во МКЦ. Македонска РОК Енциклопедија (1963 – 2018) – ПРВ ТОМ Издавач: Corpus Delicti Records Приредувач на Енциклопедијата: Тошо Филиповски Тираж: 1000 примероци 333 МАКЕДОНСКИ МУЗИЧКИ СОСТАВИ Околу 2500 СПОМЕНАТИ МУЗИЧАРИ Околу 400 црно-бели фотографии Жанрови: rock, jazz, blues, electronic, hip hop,...
 • ROCK FEST 2018 МКЦ

  Од 27-29.04 во МКЦ се одржа уште еден Рок Фест. Во натпреварувачката вечер силите ги одмерија петте бендови: „Саундвејвс“ од Битола и скопските „Фикшн“, „Антарт“, „Конспираси“ и „Метаноја“. Додека траеше пребројувањето на гласовите, на сцената свиреше групата „Гаргојлес“. Скопскиот прогресив-метал состав „Метаноја“, е победникот на годинешново издание, а Виктор...
 • Изложба на Драгољуб Бежановиќ-Бежан

  Во галеријата на МКЦ – изложба на слики, цртежи, фотографии, објекти, ситна пластика и перформанс на Драгољуб Бежановик-Бежан, насловена „Back 70th“. Изложба на Драгољуб Бежановик-Бежан Изложба на Драгољуб Бежановиќ-БежанВо галеријата на МКЦ – изложба на слики, цртежи, фотографии, објекти, ситна пластика и перформанс на Драгољуб Бежановик-Бежан, насловена „Back 70th“....
 • Овие миленичиња не ги очекуваа своите сопственици дома рано

  Тие се нашите омилени, влакнести другари кои најмногу ни се радуваат кога сме дома, но што тие прават додека сме на работа останува мистерија која веројатно никогаш нема целосно да се реши. Но тајните на некои миленичиња беа откривени кога нивните сопственици дошле дома порано, а што се случи во тој случај?...
 • Најдобрите фотографии на 2016 година според National Geographic

  National Geographic ги објави најдобрите фотографии во светот за 2016 година. Листата е преполна со извонредни визуелни приказни од целиот свет....
 • Танчери како модели за фотографии создаваат неопислива страст

  Владимир Штајн, професионален скулптор ги искористи професионалните танчери како модели за неговите фотографии, што резултираше со неописливо прекрасни слики. Всушност, тие се толку нереални и извонредни, што тешко може да се поверува дека се работи за вистински луже наместо скулптури....
 • Најдобрите фотографии без фотошоп

  Природата и човештвото се и големи уметници, и кога ќе ги здружат силите, произлегуваат неверојатни ремек-дела. Ова се неколку најдобри фотографии, без фотошоп, кои ги заробиле магичните моменти и разновидноста на модерниот живот и природниот свет....
 • „Окото на градот“ – изложба на фотографии на Барлакоски Божидар

  Изложба составена од колекција на фотографии кои се многукратно наградувани на домашни и меѓународни конкурси за фотографија. Погледнете ја урбаната средина низ фотографии од секојдневни моменти на животот кој врие на секој агол позади кулисите на градот. Окото на градот, од сите страни и за сите лица на градот....
 • МКЦ за СКопје

  „МКЦ за Скопје“ е настан со кој ќе ја одбележиме 53-та годишнина од скопскиот катастрофален земјотрес. Трагичен настан кој не потсетува на солидарноста на скопјани, на солидарноста кон Скопје, на силата и сплотеноста на луѓето што го сакаат Скопје. На 26 јули, вторник, во МКЦ со почеток од 20...