Фреди Меркјури

 • Како звучи Фреди Меркјури без музичка позадина?

  Фреди Меркјури почина пред 25 години, но неговите песни, неговиот стил, и магичната енергија и страст продолжуваат да ги освојуваат срцата на луѓето ширум светот. Тој стана рок икона и легенда, а не е тешко да се погоди зошто. На некој му текнало да ја извади музичката позадина од...
 • Рами Малек како Фреди Меркјури во “Bohemian Rhapsody”

  Ѕвездата на серијата “Mr. Robot“ ќе го глуми легендарниот Фреди Меркјури. Актерот Рами Малек, добитникот на Еми наградата за улогата во серијата “Mr. Robot”, ја доби големата чест да го толкува ликот на големиот Фреди Меркјури во претстојниот биографски филм за пејачот на групата Queen, “Bohemian Rhapsody”. Овој проект...
 • Фреди Меркјури – поетот, музичарот, кралот

  Фреди Меркјури денес ќе наполнеше 70 години. Во чест на едниот од најдобрите пејачи на светот, денес ќе му посветиме неколку зборови. Фреди Меркјури, роден како Farrokh Bulsara, на 5 сеп 1946, британски музичар, најпознат како водечки вокал на британската музичка група Queen е еден од најлегендарните вокалисти со...
 • Се снима биографски филм за Фреди Меркјури

  До сега се снимени многу биографски филмови според животот и делото на познатите глумци, пејачи, писатели и др. Своето време го дочека и биографскиот филм за Фреди Меркјури, починатиот пејач на групата Queen. По неколку години неуспешна потрага по сценаристот, филмот најпосле ќе започне со снимањето. За филмот ќе...