ченто

  • КРИС – МОЈАТА НАСЕЛБА

    КРИС – МОЈАТА НАСЕЛБА ЧЕНТО РЕПРИЗЕНТ Крис  е млад рап артист кој ни доаѓа од Скопје. Пред некој ден ја извади својата најнова песна во која прави репрезент на населбата од која доаѓа. Ченто репрезент е тематиката на оваа гето приказна со наслов Мојата Населба. Зад продукцијата, миксот и...
  • Скопски Фраери?!

    На се и сешто се наидува по интернетов, ама како да не ти привлече внимание наслов „Скопски фраери“… Со многу скепса го кликнав линкот, кој ме одведе до ни помалку-ни повеќе пријатно изненадување! Како што изгледа, најава за настан кој ќе ги воодушеви сите љубители на стрит баскетот. 17-ти...
  • Вју со Чуле

    Напраивме муабет со Чуле. Зборевме за ФИСТ, за победата на Лузерфест, за почетоците во рапот, за другарите од бендот, за инспирациите. Уште еднаш се докажа дека интервјуата најубаво се прават уз некоја чашка алкохол.    ...