човек

 • Пророчки соништа-можеме ли да ја предвидиме иднината преку сонот?

  Луѓето го запознаваат и перцепираат светот околу себе потпирајќи се на нивните несовршени сетила, а нашата свест за реалноста е само делумна слика на објективниот свет. Но, постојат и променети состојби на свеста, како што се соништа, халуцинации и мистични состојби, состојба на просветлување и проширување на свеста и...
 • Еден човек во Флорида го промени името во Крафтверк

  Не е невообичаено големите љубители на музиката да ги именуваат своите деца по нивните омилени уметници. Но, да го смените сопственото име во името на вашиот омилен музичар? Еден човек од Флорида го направи токму тоа, го смени своето име во Крафтверк. На своите слики тој дури ја носи...
 • Потеклото на егзорцизмот-болести прикажани како демони

  Зборот егзорцизам потекнува од грчкиот због “exorkosis“, што значи отколнување. Егзорцизам е обид да се истера демонот или духот од телото на човекот. Егзорцизмот на злите духови најчесто се поврзува со религијата. Се чини дека верување во демони и егзорцизам стана популарно во јудаизмот, во 1-от век. Во христијанството,...
 • Промоцијата на Тотално Опуштање на нова локација

  Од кога ве информиравме за промоцијата на албумот на Тотално Опуштање пред некое време сеа да ви потврдиме дека се е исто само локацијата е различна. Поради мото собирот на кој газдите на клубот мораа да присуствуваат, Тотално Опуштање ќе рокаат промоција на албумот „Јали човек Јали машина„ на...
 • T’га за југ или како се изгубивме во сопствената сенка?

  Во денешно време често сме соочени со секаква пропаганда, не само на Балканот, туку и во светот. Се величаат националноста, егоизмот, верата, индивидуалноста и посебноста. Секој народ е посебен, секој народ заслужува среќа, секој народ е потомок на некое големо племе кое пред многу илјади години освојувало, пустошело и...
 • Промо бустање: Терористички Перформанс на Еден Човек

  Вчера во 14 часот Зоран ЗУРО, музичар и активист за Легализација на Марихуаната, по повод на неофицијалниот ден на канабисот, 20.04. изведе “терористички“ акт со својата гитара, пред Собранието на Македонија, во Жена Парк, поточно кај златниот фаќелоносач, ака Прометеј, за симоличноста да добие повеќе на значај. Настанот беше испратен...
 • Неверојатни и страшни археолошки откритија

  Археологија обично не е толку возбудлива како во филмовите на Индијана Џонс или игрите со Лара Крофт. Археологот може да се справи со римската архитектура, или керамичките садови од средниот век, без да го преминува мостото под кој го чекаат гладните крокодили. Но, пред сите да се окуражите и...
 • Убиство сред улица! Како би реагирале вие?

  YouTube корисник Адам Салех сака да ја шокира својата публика со различни валкани трикови и скриени камери, а во една таква заебанција има симулирано пукање сред улица. Како реагирале луѓето кога пред нив падна „застрелан“ човек, видете во видеото:...
 • Секогаш кога оваа мачка ќе види човек го прави следново…

  Ако имате милениче, или повеќе миленичиња тогаш веројатно знаете дека сите од нив можат да бидат малку откачени понекогаш. Во овој случај имаме мачка која секој пат кога ќе види некој човек ги крева шепите нагоре, како да сака да ја земете во вашите раце. Луѓето се уште не...