DJ сетови

  • Скопје винил конвенција

    На 16.12 во МКЦ се одржа првата винил конвенција во Македонија во организација на Funky Fresh и МКЦ. Настанот содржеше работилници, перформанси, DJ сетови, изложување и размена на плочи со голем број на колекционери од регионот....
  • Емисија 24.04.2017

     Во денешната емисија погледнете како помина концертот на Влатко Стефановски, кој се одржа на 19.04. во Метрополис Арена со Биг Бенд на Словенечката војска. Станува збор за исклучителен музички проект, уникатен од овој вид во целиот регион. Специјално за скопскиот концерт, Влатко со Биг Бендот подготвуваат репертоар составен од...
  • Skopje Pride Weekend 2016

    „Skopje Pride Weekend 2016“ се одржува по четврти пат во Скопје, а годинава во организација на Коалицијата Сексуални и здравствени права на маргинализираните заедници и ЛГБТИ-Центар за поддршка при Хелсиншкиот комитет. Целта на серијата настани во рамки на Викендот на гордоста е да креираат простор за, и да промовираат,...