Drive By

 • Drive by од минатата сезона

  После интервјуто со Зоне, на програмата следи Drive by, сезона 1: епизоди 4, 5 и 6 со Ади Имери, Давор Драмиќани-Ајвармен и Дј Game over.   Џака многу ни фали! Се надеваме дека ќе се роди доследен наследник за Drive by да постои!...
 • Драјв бај еп 12 со Брус

  Драјв бај еп 13 со Брус

  Во оваа епизода на Драјв бај ќе го видите Брус!...
 • Драјв бај еп 11 со Флудер

  Драјв бај еп 11 со Флудер

  Во оваа епизода на Драјв бај ќе возиме со Флудер...
 • Драјв бај еп 08 со Роботек

  Драјв бај еп 08 со Роботек

  Роботек ( ех ПМГ ) во бетмобилот. Роботек раскажува за електронската музика, за легендарните журки по скопските подиуми, соработката со ПМГ, продукцијата на музика, како да се добие совршениот звук, и неговите најнови ангажмани како тонец и продуцент....
 • Драјв бај еп 07 Ацо - Temple of INK

  Драјв бај еп 07 Ацо – Temple of INK

  Епизода 8 со Ацо од Темпл оф Инк, дискутираме за корелацијата помеѓу гитарата и машинката за тетовирање, за затворските тетоважи, мајсторството и аматерството, дилетантите во културата, трајните вредности и уметноста на човечкото платно, аналното и оралното, табу темите и курвите од естрадата....
 • Драјв бај еп 06 со Гејм Овер

  Драјв бај еп 06 со Гејм Овер

  Гејм Овер во Драјвбај дискутира со Џака за драм ен бејс културата, македонскиот клабинг, влијанието што го има пејотето и лсдто врз психата на еден диџеј, историјата на неговото име, иљадници скршени игли во процесот на учење како да се биде диџеј, како и историјата на скршените ритмови и...
 • Драјв бај еп 05 со Ајвармен

  Драјв бај еп 05 со Ајвармен

  Овојпат колата која исчезнува е превземена од првиот и единствениот македонски суперхерој-Ајвармен! Сценаристот на Ајвармен седна на жешкото столче да кснеме ајварче и продискутираме околу стриповите, културата на цртање и објавување во македонија, историјата на македонскиот стрип, обидите за консолидирање на сите сили во стрип магазинот Синдром, и како...
 • Драјв бај еп 04 со Баже ДСЦ

  Драјв бај еп 04 со Баже ДСЦ

  Со рап продуцентот Баже ДСЦ збориме за раперските работи, за новиот проект-инструменталниот албум со Даре ДТ, за макрапот, за влијанијата, кјубејсот и падот на рубљата....
 • Драјв бај еп 03 со Ади Имери

  Драјв бај еп 03 со Ади Имери

  Рок богот и гитарскиот виртуоз-Ади Имери во Драјв Бај. Се зборува за металот во нашите срца, за првите искинати жици и нерви, настапите, рок кучките кои ги следат и им се сексуални робинки (groopies) како и проектите на овој мултиинструменталист и легенда во најава....