ska

  • Промоција на Македонска Рок Енциклопедија

    Промоција на Македонска Рок Енциклопедија на 08.05.2018 во МКЦ. Македонска РОК Енциклопедија (1963 – 2018) – ПРВ ТОМ Издавач: Corpus Delicti Records Приредувач на Енциклопедијата: Тошо Филиповски Тираж: 1000 примероци 333 МАКЕДОНСКИ МУЗИЧКИ СОСТАВИ Околу 2500 СПОМЕНАТИ МУЗИЧАРИ Околу 400 црно-бели фотографии Жанрови: rock, jazz, blues, electronic, hip hop,...
  • Брука бенд на Демофест во Бањалука

    Стручното жири на бањалучкиот музички фестивал Јелен Демофест, избра 34 демо бендови кои ќе се натпреваруваат за престижната награда и признание за најдобар бенд, од 16 до 18 јули на тврдината Кастел. Изведувачите се одбрани со посебни критериуми на петчленото жири. Шанса за да се покажат во најдобро светло...