Мистик #9 – КУЛТОТ НА ГОЛЕМАТА МАЈКА – ЖЕНСКИ ТАЈНИ ДРУШТВА

Мистик #9 – КУЛТОТ НА ГОЛЕМАТА МАЈКА – ЖЕНСКИ ТАЈНИ ДРУШТВА
Во 18-от век масоните станале најважното тајно друштво, предодредено само за мажи, што не значи дека не постоеле и женски ложи, како “Орден на витези и дами на уживањето” настанал во Франција во 1696 година.

 

Категории
Мистик

ПОВРЗАНО