ВЈУ со Нак 47 графити мајстор !!!

интер-ВЈУ со Нак 47 графити мајстор и дизајнер 

nak474

Пред некое време објавивме негови дела и ви го најавивме ова ВЈУ со Нак 47, еден од најдобрите графити уметници од Македонија.

Малку позборувавме околу самата графити култура во македонија и неговите впечатоци за истата. Тој е еден скромен дечко со повеќе од 300 графити на ѕидовите во Скопје, Прилеп, Штип, Приштина – Косово, Тирана – Албанија, Хрватска и други земји и градови.

nak2 nak5 nak1 nak8 nak473

 

Ако го прашаш кој е број еден во Македонија, по малку размислување ќе ги издвои Страјк и Пиг Хендз, ќе даде кредит на сите графити уметници и како и секој друг во ова поле на дејствување. Страшно го нервира скрнавење на некое убаво дело и полицијата, fuck the police !!!!

nak47 7

Освен со графити се занимава и со дизајн, а може да се пофали со успешна и плодна соработка со многу Рап артисит од земјава но и со некој ТЕШКАШИ како САЈПРЕС ХИЛ. Надвор од снименото интервју дознавме дека е креатор на логото на SMOKE BOX. Има дизајн на маичка исто за САЈПРЕС ХИЛ, како и дизајн за ВАПОРАЈЗЕРОТ НА БИ РИЛ .

bir biril maxresdefault smo

Дома има неколку кавери за Кемп От, Страјк и многу други артисти, дизајни на логоа,како на пример логото на Пивото на Гоце САФ, како и на другарите од Фанки Фреш .

fan

погледнете го интерВЈУ- то со Нак 47 на Бла Бла Тв :

Категории
ВЈУинтерВЈУПромо Бустање

ПОВРЗАНО