КАКО СЕ СПРЕМАШЕ Д ФЕСТИВАЛ ВО ДОЈРАН

IMG_3151

БЛА БЛА ТВ МЕДИУМСКИ ПОКРОВИТЕЛ НА Д ФЕСТИВАЛ ВО НАРЕДНИТЕ НЕКОЛКУ ДЕНА ЌЕ ВИ ГО ПОКАЖЕ Д ФЕСТИВАЛ ОД ПОЧЕТОК ДО КРАЈIMG_3146

Инаку, д фест помина одлично со огромна посетеност од 50000 луѓе во текот на трите дена.Хедлајнерите:Вилкинсон, Џајковски и Ману Чао си ги заработија хонорарите како и сите други музичари кои настапија на фестот ги оправдаа очекувањата.Огромно ФАЛА за Бед Копи, Љубојна, Фолтин,Новиот почеток, Фурион, К.У.Р., Фулиш грин, Електрични оргазам, Бла Бла Бла, П.М.Г. колектив, Џун, Брука бенд, Балдиза и сите други кои настапија на овој фестивал.

IMG_3125

Публиката во дојран се забавуваше, кампуваше, лудуваше на жешкото дојранско сонце и убавата поискулирана ноќ и двата сејџа буквално рокаа со одлични музички вибрации и во делот на музиката ретко кој би можел да замери за било што.

 

IMG_3091

Замерките во главно се за СКУПАТА ВОДА и претераното претресување од страна на обезбедувањето, но малкумина всушност знаат дека за да организираш волку голем настан се потребни огромни средства и секој купен производ на фестивалот е многу значаен за Д фестивал да продолжи и да расте.

IMG_3150

Следново видео е од подготовката на фестивалот и самиот почеток.

Бла Бла ТВ наредните денови ќе ви го доближи Д Фестивал и ќе имате можност да го осетите фестивалскиот дух.

 

РЕСПЕКТ ЗА НАШИТЕ КОЛЕГИ КОИ ИЗГИНАА НА Д ФЕСТ ЗА ДА ГИ ДОБИЕМЕ СЛЕДНИВЕ ВИДЕО МАТЕРИЈАЛИ.

 

Категории
Промо Бустање

ПОВРЗАНО