CO – Fest Happening 31 МАРТ КИНО КУЛТУРА

CO – Fest Happening 31 МАРТ КИНО КУЛТУРА

CO FEST

MK // Fest Happening е фестивал замислен како простор во чија структура на селекција и организирање не е систем на избирање артистички дела, туку систем на веќе избрани учесници. Избраните учесници ќе бидат дел од организиран настан на лабораторија, во која ќе предложат артистички дела кои сакаат да и ги претстават на локалната публика.
Водени од нашите идеи, имаме за цел да предложиме простор во Скопје во кој сите ние кои сме дел од ова случување, функционираме преку принципите на само-поканување и кооперација за организирање на фестивали, чија димензија вклучува современи артистички делa.

CO FEST 1
ЕВЕ ЈА И ПРОГРАМАТА :

————————–— Festival Program ————————–——-

— Thursday 31.3. —
CO-TEACHING PRESENTATIONS // 19.30 – 24.00
(work in progress – works by the participants of the lab)

— Friday 1.4. —
THE FORTUNE TELLER (one on one, durational) by Pontus Petterson // 19.00 – 23.00

I’M A PERFORMER by Sabrina Železnik // 19.00

( ) SPACE WITHIN BRACKETS by Cicilia Östholm // 20.00

TELEMAMA by Dragana Zarevska // 21.00

HIDDEN FOR US by Ofelia Jarl Ortega // 21.40

— Saturday 2.4.—
BREATH / BREAK (durational) by Mads Floor Andersen // 19.00 – 22.00

INEXTRICABLY INTERTWINED by Nefeli Oikonomou // 19.00

TECHNIQUES OF MOVEMENT MANIPULATION by Iskra Shukarova // 20.00

COCTAIL WITH SWEDISH EMBASSY // 21.00

PETS by Ofelia Jarl Ortega and Pontus Petterson // 22.00

Категории
Промо Бустање

ПОВРЗАНО