ДОСИЕ ГАРАЖИ – Project 2501

Project 2501 е концептуално аудио / визуелен сајберкор бенд од Скопје кој заппочна да функционира во април, 2011 година.

Бендот го сочинуваат:

Филип Петровски – водечки вокал, гитара, синтисајзери, програмирање
Љупчо Спиров – гитара, пратечки вокал
Стефан Атанасовски – синтисајзери, гитара, пратечки вокал
Златко Андоновски – бас гитара, пратечки вокал
Никола Димески – тапани
Miksa – ритам и перкусии

Бендот обработува сајбер панк теми од област на книги филмови.
Во јуни 2011 година тие го изадаваатнивното прво ЕП под наслов “Ashes 2 Ashes / Analog 2 Digital”.

На 29-ти ноември 2011 година, Project 2501 има можност да биде пред група која го отвара настанот на Atari Teenage Riot. Atari Teenage Riot се основоположници на Digital Hardcore сцената.

На 5 мај 2012 година, Project 2501 присуствува на CyberFront фестивалот во Киев – Украина, еден од најголемите фестивали за Industrial / EBM / Dark Electro музика во Источна европа . Главни на вечерта беа VNV Nation, основоположници на Futurepop музиката.

Освен настапот на CyberFront фестивалот во Киев, Project 2501 во 2012 настапнува на Rock Metal Festival во Италија.

Project 2501 во 2013 година преку Static Distortion Records-UK издаваат нов ЕП албум под наслов G.I.N.A.[Genetic Improvisation Navigates Alteration].

Project 2501 во 2014 година победуваат на „ЛУЗЕР ФЕСТ“

Категории
Промо Бустање

ПОВРЗАНО